Donderdag 29 oktober 2020: “Munay- de wil om lief te hebben” lezing door Jessica Bredero. Voor onbepaalde tijd uitgesteld

De lezing “Munay- de wil om lief te hebben” die plaats zou vinden op donderdag 29 oktober 2020 is vanwege de corona maatregelen geannuleerd. Zodra de grenzen weer open zijn en het aantal toegestane personen dat in één ruimte mag verkeren weer groot genoeg is plannen wij een nieuwe datum.

 

Kennismaken met Munay
Munay is een woord uit de Inca kosmologie en het betekent ‘Liefde’. Munay is ook een begrip en dan kan het vertaald worden als ‘De wil om lief te hebben’. 
Munay gaat over zowel de kracht van de wil, als de zachtheid van liefde.

Het vierkante Munay-symbool is een symbool voor deze tijd. De kracht van het symbool is het transformeren van duisternis naar licht en Liefde. Het beeld gaat over de mens in onze snel veranderende duale wereld. Zoals het beeld laat zien is deze mens in balans. Zij is in balans omdat zij zich bewust is van zichzelf en zichzelf kent.
De Munay-techniek is een manier om deze balans te vinden.

Het Munay-symbool en het Munay-gedicht
Een symbool is gelaagd beeld dat verwijst naar iets dat groter is dan de menselijke maat. Het is een wegwijzer, en niet de weg zelf. 
Hier kun je iets meer lezen over de rijke gelaagdheid van het Munay-symbool.
In het het symbool zijn enkele geometrische elementen te herkennen: het vierkant, de driehoek, de cirkel en de rechte lijn. Deze elementen vertellen over onze bewustwording.
* Het vierkant staat symbool voor de Aarde, de planeet waarop we leven en de wereld waarin we leven.
* De drie pijlers onder een gezonde relatie volgens de Inca kosmologie; Ayni (wederkerigheid), Yanantin (gelijkwaardigheid), en Munay (de wil om lief te hebben). Volgens de Inca is is deze drie-eenheid zowel het middel, als het doel van de spirituele ontwikkeling of bewustwording van de mens.
* Donker en licht staan niet alleen voor Yin en Yang, maar ook onze schaduw- en lichte kant.
* De cirkel in het midden verwijst naar ons hart, ons orgaan van liefde en huis van Munay, het nulpunt waaruit liefde stroomt.
* De diagonaal is een spiegel en een lens. Licht wordt duisternis en omgekeerd. We leven in een gespiegelde werkelijkheid en we zien een droomwereld.

Het onderstaande gedicht begeleidt Munay en zegt iets over die droomwereld.
Zowel het symbool als het gedicht werden in een meditatie aan Jessica gegeven. 

dit geschenk is voor jou
het geschenk van het leven is van jou
leef het als een droom
een droom waarin je kan kiezen
tussen liefde of angst en pijn
toch is er alleen liefde

dat is het echte geschenk
jullie mensen zijn één
verbonden met alles
iedereen is een essentieel onderdeel van het geheel
je bent de dromer en het gedroomde
toch is er alleen liefde 

De Munay-techniek
Mensen hebben twee niveaus van communiceren: horizontaal en een verticaal.
De horizontale lijn staat voor communicatie met de wereld en je medemens.
De verticale lijn staat voor de communicatie met God, het Hogere Zelf, de Bron.
Door onze opvoeding, overgedragen culturele patronen en gebeurtenissen in ons leven verliezen wij het vermogen om helder te communiceren. Op beide niveaus.

De Munay-techniek is een krachtige methode om beide lijnen te zuiveren.  Het is een effectieve manier om in een hoofd vol niet-functionele gedachten plaats te maken voor heldere communicatie en opbouwende ideeën. 
Het resultaat van het werken met Munay is dat jij meer moeiteloosheid, verbinding, levensvreugde en andere prachtige kwaliteiten van liefde gaat ervaren.

De Munay-techniek:
– transformeert de ballast van belemmerende overtuigingen en trauma’s naar liefde.
– maakt je meer bewust van je liefdevolle kwaliteiten en je talenten.
– stimuleert je die om die kwaliteiten en talenten actief in jouw leven te betrekken.
– is het beoefenen van compassie. Volgens veel wijsheid tradities is compassie de lijm die mensen verbindt. 
– geeft jou de regie over je eigen leven. En dat is een solide basis voor innerlijke balans.

De Munay-techniek is een techniek omdat deze mentale oefening  een bepaald stappenplan volgt. Toch gaat het niet om aanleren van een kunstje. Het werken met Munay is een een doorlopend proces dat het mogelijk maakt om innerlijke rust te ervaren of thuis te komen bij jezelf.

De oefening heeft wortels in de Inca kosmologie, het gedachtegoed uit ‘Een Cursus in Wonderen’ en Jessica’s eigen ervaring. Het eerste kan wat vreemd lijken, maar zowel de Inca als de Cursus verklaren dat Liefde de bron is van het leven. Net zoals het gedicht dat Munay begeleid verteld. Toch vraagt de Munay-techniek geen bijzondere spirituele of filosofische overtuiging. 
De paktische oefening is makkelijk aan te leren en te integreren in het dagelijks leven.

In het Munay symbool zijn de vier stappen van de techniek terug te vinden. Daarom is het symbool te gebruiken als een wegwijzer, een kompas dat jou de weg terug wijst naar de liefde in jouw hart. 

De lezing ‘Kennismaken met Munay’ bestaat uit twee delen.
Het programma bestaat uit twee delen.
*Voor de pauze komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
. Transformatie: het veranderen van vorm. Onze wereld verandert sneller dan ooit, munay kan je leren om in deze transformatie te groeien en tegelijkertijd in balans te blijven.
. Munay gaat over ‘hart- brein coherentie’, het in harmonie brengen van de intelligentie van het hart en de hersenen. Ik leg uit wat coherentie is en hoe munay en de munay-techniek daarbij kunnen helpen.
. Yin en Yang en hoe het vierkante Munay-symbool en het ronde Tao-symbool zich tot elkaar verhouden. Balans en veranderen zijn hier kernwoorden.
. Wij leven in een tijd waarin Yin, het sacrale vrouwelijke, weer meer in ons bewustzijn komt. Het Munay symbool heeft ook daar iets over te zeggen.
. De betekenis van de verschillende geometrische elementen in het symbool wordt uitgebreid toegelicht. En je gaat leren hoe deze elementen in de Munay-techniek zijn terug te vinden. Met die kennis kan het symbool je helpen om in balans te blijven in deze roerige tijden. 
. Je krijgt een kijkje in de kosmologie van de Inca. En leert hoe deze wijsheid in het symbool is terug te vinden. Hier zijn compassie, zelfliefde en naastenliefde de kernwoorden.
. We onderzoeken waarom het zo kan zijn dat we onze kwaliteiten vaak laten overschaduwen door belemmerende overtuigingen. Het zal dan duidelijk worden waarom het hart van het symbool, ons hart, voor een deel donker is.

Na de pauze laat Jessica Bredero je kennismaken met de munay-techniek. Ze beoefent deze samen met het publiek. Daarna wordt er kort geëvalueerd.

Deze lezing staat op zich, en is tevens een introductie voor de workshop ‘Munay- een weg naar liefde’.

Jessica Bredero de ‘Stem van Munay’
Net zoals de meeste mensen is Jessica opgegroeid met een aantal beperkende overtuigingen. Ze leerde om ‘gewoon’ doen, want dat was al gek genoeg, en ze mocht haar hoofd niet boven het maaiveld steken, want daarvoor had zij in de ogen van haar opvoeders geen talent.
Hierdoor leerde ze al vroeg om de talenten die ze wel had te onderdrukken. Deze waren namelijk niet gewoon, want Jessica had contact met de spirituele wereld. Dit talent maakte haar een buitenbeentje.
Als kind was ze er erg verdrietig over dat ze anders was en daarom dacht Jessica dat ze niet goed genoeg was voor het leven. Bovendien schaamde zij zich diep voor haar anders-zijn. Dit was jarenlang het paradigma dat haar visie op het leven bepaalde.

Jessica is moeder van 4 kinderen, maar in het voorjaar van 2002 overleed haar oudste zoon op de leeftijd van 16 jaar.
Dit traumatiserende gebeuren sloeg het fundament onder Jessica’s leven kapot. Maar het wonderlijk dat ze door de barsten in dit fundament meer dan ooit tevoren weer in contact kwam met de spirituele wereld en haar mediamieke talent.
Dit bracht haar er toe om naar de Andes te gaan. En in 2003 reisde zij door het gebied rondom het Titicacameer, het land van de Inca in het Andesgebergte van Peru en Bolivia.

Tijdens de reis bleek Titicaca niet alleen een meer te zijn, en als ‘Vrouwe Titicaca’ was zij Jessica’s gids. Vrouwe Titicaca liet Jessica dingen en ervaren die haar veel leerden over de dynamiek in onze duale wereld en de balans en disbalans in het menselijk leven.
Als afsluiting van de reis ontving Jessica het munay-symbool in een meditatie, en het werd haar gevraagd om dit te verspreiden.
Om aan het verzoek te kunnen voldoen moest zij de betekenis van het symbool kennen, en hiermee begon een nieuwe reis. Deze keer trok Jessica door het landschap van haar psyche.

Daar lagen, verborgen in het donker, niet alleen haar onverwerkte ballast op haar aandacht te wachten, maar ook de tot dan toe ontkende talenten. Pas nadat Jessica beide delen, haar schaduw- en licht zijde, had geaccepteerd begreep ze de betekenis van het symbool.
Parallel hieraan en uit het oprechte verlangen om een manier te vinden waarop ik zichzelf kon ontdoen van haar ballast om haar talenten te bevrijden ontstond de Munay-techniek.
Het werken met de Munay-techniek is en blijft een transformerend proces. Hoe meer ik Jessica dit werk doet, hoe meer ruimte er is voor haar talenten en liefde. Hoe meer liefde, hoe meer compassie zij heeft voor zichzelf en haar naaste, en hoe meer levensvreugde ze kan ervaren.

Later keerde Jessica terug naar Cuzco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk in Peru. Op de plek waar ooit de Coricancha stond, de belangrijkste tempel van Inca, ontving zij haar roeping. Datgene wat zij had leren te kennen als Vrouwe Titicaca, gaf Jessica de opdracht om haar stem te gebruiken.
Het heeft lang geduurd voordat Jessica begreep waar deze oproep over ging: mijn stem gebruiken om het verhaal van Munay te vertellen.
Sinds 2017 heb zij tientallen mensen begeleidt op hun weg naar Munay. En vanaf die tijd is Jessica de ‘Stem van Munay’.

Meer informatie vindt je op haar website: https://www.munaythewilltolove.com/

Programma
19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing deel I
21.00 uur: pauze
21.30 uur: lezing deel II
22.30 uur: borrel en gelegenheid om Jessica Bredero persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Munay”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Aan de zaal is de prijs € 22,50 pp. Je kunt € 20,– pp. overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

Locatie
De grote zaal van de Sacramentskerk
Zandberglaan 58
4818 GL Breda
Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.